Golden Visa sahibine İspanya’da oturma ve çalışma izni veren vize tipidir. Temel şart, ilgili başvuru sahibinin İspanya’da yatırım yapmasıdır.

Yatırımcının oturma izni ilk olarak iki yıllıktır, ve minimum düzeydeki yatırımınızı koruduğunuz sürece ilk oturumun bitiş tarihinden itibaren 5 yıllık periyotlar ile uzatılabilir.

Hayır, Golden Visa’nızı korumak için İspanya’da bulunmanız gereken minimum bir süre sınırlaması yoktur.

Evet. Eşinizin ve 18 yaşın altındaki çocuklarınızın yanı sıra, ekonomik açıdan yatırımcısına bağlı olması koşulu ile 18 yaşın üzerindeki çocuklarınızı ve ebeveynlerinizi de yanınıza getirebilirsiniz.

Evet, Golden Visa Schengen bölgesine dahil olan ülkeler için turist vizesi işlevi görmektedir.

Evet, gerçekten Golden Visa ile kalıcı olarak İspanya’da yaşıyorsanız, beş yıl sonunda uzun süreli oturum alabilirsiniz.